Ännu ett år har passerat, och återigen har Högsta Växeln haft sitt bästa någonsin. Vi har haft fler läsare, följare, tester, plattformar, äventyr och stora resor än någonsin förut. Självklart tittar vi alltid på statistiken för att se vad ni läsare vill ha, och visst har det gett resultat. Följande är en lista de populäraste artiklarna som publicerats under 2018, och därmed en indikation om vad vi kommer att fokusera på i framtiden.

Men först – lite statistik! Man måste ju få skryta lite ibland. Faktum är ju trots allt att vi inte bara är större än någonsin, vi är mer än dubbelt så stora som förra året! Under året har Högsta Växelns hemsida haft:

Unika besökare: 305 763 (motsvarande cirka 3% av Sveriges befolkning)

Besök: 4 499 191 (motsvarande cirka 12 000 besök per dag)

1. BMW X3 (recension)

Text: Linus Adolfsson
Wow, den här texten slog ner som en bomb. Personligen tror jag att framgången beror på dels den inkluderade tillvalsguiden och dels på att många var nyfikna på den (då) nya modellen. Här ska vi verkligen dra lärdom när det kommer till framtida publiceringar.

2. Volvo V90 T8, (recension)

Text: Andreas Bergman
Det krävs inga högskolepoäng i digital strategi för att förstå att en snabb Volvo-kombi kommer att fånga folkets intresse i Sverige.

3. Tesla Model 3, (recension)

Text: Marcus Berggren
Det lönar sig att vara först. Tack vare att vi har en avdelning i USA hade vi tillgång till årets tveklöst mest omtalade bil långt innan våra konkurrenter i Sverige. Hårt arbete och stora satsningar gör att Högsta Växeln sticker ut.

4. Provkörning av nya Volkswagen T-Roc i Arvidsjaur (provkörning)

Text: Linus Adolfsson
Listans första överraskning. Nog för att T-Roc har alla ingredienser för att sälja stort, men var den verkligen så spännande? Ja, det verkade ni tycka i alla fall.

5. Nya BMW 8-serie avslöjad (nyhet)

Text: Linus Adolfsson
Åter ett bevis på att snabb rapportering lönar sig. Till skillnad från gammelmedias normerade arbetstider är Högsta Växelns medarbetare ständigt redo när ett pressmeddelande ramlar in.

6. Koenigsegg köper Mazda MX-5 (nyhet)

Text: Gustaf Gripenlöf Karlberg
Den som vill ha en läsarsuccé gör bäst i att skriva vad som helst om Koenigsegg. En av nykomlingen Gustaf Gripenlöf Karlbergs första artiklar som publicerades på hemsidan. Succé från start, med andra ord.

7. Nya Suzuki Jimny är en mini-G-Klass (nyhet)

Text: Joel Sandberg
Ytterligare en överraskande artikel på denna lista. Sen när väcker Suzuki uppmärksamhet på det här viset?

8. Årets Högsta Växeln-bil 2017 – resultatet (artikel)

Text: Linus Adolfsson
Den första texten som publicerades 2018. Vi korar årligen årets bästa bilar i, en tradition som inleddes redan 2016 och som nu är inne i sin tredje upplaga. Ett av våra populäraste inslag varje år. Kan du se på bilden vilken bil som vann?

9. Koenigsegg Ageras efterträdare får 1400 hästkrafter (nyhet)

Text: Linus Adolfsson
Som ovan redan sagts – Koenigsegg är ett säkert kort för nyhetsförfattaren. Vi gillar det, ni älskar det. Dubbel vinst.

10. Provkörning av nya Volvo V60 i Barcelona (provkörning)

Text: Linus Adolfsson
En riktig lågoddsare. Vem hade kunnat tro att denna text skulle bli populär? Öh, typ alla.

11. Hjultest – En italiensk hjul med Alfa Romeo Stelvio (test)

Text: Linus Adolfsson
Alfa Romeo Stelvio är populär. Riktigt populär. Folk älskar den för körupplevelsen, varumärket och designen – men hur användbar är den egentligen? Vi utsatte bilen för det ultimata praktikalitetstestet.

12. Ny Volvo avslöjad av misstag? (nyhet)

Text: Linus Adolfsson
Nu i efterhand är det fortfarande svårt att utröna vad detta egentligen var. Kanske bara en utvecklingsprototyp? I vart fall kan vi konstatera att det är en XC90 på bilderna, efter att ha jämfört linjerna i interiören.

13. Jon Olsson har köpt sig en ny Audi RS6 (nyhet)

Text: Martin Lindberg
Efter Koenigsegg är Jon Olsson det näst bästa säkra kortet för en nyhetsförfattare – ett namn som drar mer läsare än något annat. Vi gillar det, ni älskar det! Återigen, dubbel vinst för oss alla.

14. Här är nya Mercedes-AMG E53 (nyhet)

Text: Linus Adolfsson
Den raka sexans återkomst i Mercedes utbud, nu med 48-volts-system. En både intressant och viktig nyhet – miljötänket i prestandabilar blir allt större.

15. Komplett lista över alla bilar som får bonus i det nya skattesystemet (artikel)

Text: Linus Adolfsson
Ytterligare ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Med tanke på att många journalister misstolkade systemet (vissa publicerade grovt felaktiga siffror!) kan ni läsare vara trygga i att Högsta Växelns juristutbildade skribent håller koll på vad lagarna faktiskt säger. Varsågod, alla bilköpare.

16. Volvo S60 Polestar (recension)

Text: Karl Walter
Här kan man nog definitivt säga att vi var sist på bollen, men vi kan nu gladeligen rapportera att vi (nästan) jobbat ikapp hela den enorma backkatalog som vi startade med för fyra år sedan. Från och med nu blir fokuset på nyare modeller allt mer utpräglat.

17. Skriv för oss (annons)

Text: Redaktionen
När Högsta Växeln sökte nya skribenter fick vi in fler ansökningar än någonsin förut. Wow, vilket intresse det finns från er där ute. Grattis till Karl Cajmatz och Gustaf Gripenlöf Karlberg som knep platserna!

I nuläget går det fortfarande att ansöka, men vi söker inte aktivt efter nya skribenter. Om du är intresserad, tveka inte att höra av dig! Om du har vad som krävs finns alltid utrymme för möjligheter.

Sensommaren 2016. Mazda var vänliga nog att låta Högsta Växeln låna en MX-5 att köra 1000 mil på tio dagar i. En roadtrip av episka proportioner. Dekalerna designades av Högsta Växelns egna Linus Adolfsson.

18. Rolls-Royce Cullinan äntligen på plats i Sverige (nyhet)

Text: Andreas Bergman
En av årets kanske mest uppmärksammade produktlanseringar. Självklart var vi på plats när täcket drogs av bilen i Stockholm.

19. Provkörning av nya Citroën C4 Cactus i Provence (provkörning)

Text: Linus Adolfsson
Den kanske mest oväntade texten på denna lista. Nog för att provkörningar alltid är populära, men att C4 Cactus skulle vara av sådant intresse trodde nog ingen. Med detta sagt – om året hade varit några månader längre skulle nog C5 Aircross ha tagit denna plats (denna provkörning publicerades i mitten av december).

20. Tesla Model X 100D (recension)

Text: Oskar Ydenius
Ännu en högintressant modell från Tesla som tog er läsares intresse med storm. Föga förvånande.