Genom åren har flertalet rullande fordon synts i tv-rutan. Oftast av ren nödvändighet, ibland nästan som huvudroll. Vissa sticker emellertid ut lite mer än andra. Här är tre av tidernas mest ikoniska bilar på filmduken.

  1. Toyota Supra – Fast and Furious

När den här filmen hade premiär för knappt tjugo år sedan var det första gången många fick möta street racing-världen. Visst stoltserar filmen med flera ikoniska vrålåk. I viss mån har till och med filmserien hjälpt till att forma gemenskapen till vad den är idag. Den mest ikoniska bilen från serien är ju självklart Toyota Supra, en legendar inom bilvärlden.

  1. Blixten McQueen – Bilar

Ja, jag valde att ta med McQueen på den här listan. Inte så mycket för att det är en betydande historisk bilmodell, utan för hur viktig karaktären varit för att värva yngre bilentusiaster till gemenskapen. Många ungar har genom åren varit lika galna i honom som ledsna människor på film är galna i Häegen Dazs. Det betyder också något.

GOLDFINGER, Sean Connery, 1964.
  1. Aston Martin DB5 – James Bond Goldfinger

Den här kanske inte kom från vänster precis. En av tidernas mest ikoniska Bond-bilar, känd från Goldfinger från 1964. För evigt en ikon, då som nu. Den brittiska tillverkarens ständiga närvaro i filmserien har nog gjort en del för deras image, det kan ingen sticka under stolen med. Den kan nog även kallas världshistoriens vackraste bil.

Dalkarl och Högsta Växelns hårdrockare. Har en fäbless för brittiska bilar i allmänhet och Lotus i synnerhet.