McLarens bil i vad de kallar för sin Super Series heter 720S och har, som namnet antyder, 720 kusar under huven. Märkets andra kategorier Ultimate Series och Sport Series har under året fått tillskott som lättviktaren 600LT och banmonstret Senna. 720S har dock varit ensam i sin Super Series, tills nu.

Märket har nämligen släppt en bild på en 720S som tittar fram i ljuset likt en nyfiken kattunge. Meddelandet som har skickats ut tillsammans med bilden beskriver hur ”mer ljus kommer att skina på McLarens nya superbil när den avtäcks”. De orden, tillsammans med de ramlösa dörr-överkanterna i filmen nedan indikerar starkt på att nästa modell blir en Spider, det vill säga en taklös 720S.

Den nya bilen förväntas bli en cabriolet med ett fällbart tak i något hårt material. En tygtaksversion skulle aldrig fungera eftersom det skulle bli lika fladdrigt som en hissad flagga i storm om föraren skulle välja att använda alla 720 hästkrafter.

Som filmen visar på är avtäckningen väntad att ske den 8:e december, lagom till att vintern börjar dra igång på riktigt. Leveranserna av bilen kommer dock antagligen att dröja och lär, likt julkorten som skickas med Postnord, anlända hos kunderna lagom till våren eller början av sommaren.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.