Våra kära grannar öster om öst är bra på många saker. Vodka, ishockey och att annektera länder är väl bland de mer prominenta, om än inte så smickrande, exemplen. När det kommer till bilkörning har de dock ett visst rykte av mer aggressiv art. Inte sällan kan en dålig omkörning leda till att den omkörde bestämmer sig för att kvadda hela sin bil och den som kör om bara för att visa att rätt ska vara rätt.

Det, milt uttryckt, varierande klimatet över Ryssland kan också ställa till det då och då. Från de nästan kontinentalvarma delarna där snö inte hör till vanligheterna, åtminstone inte i några omfattande mängder, till de sibiriska regionerna där rimfrost och arktiska mängder snö är vanligare än Espresso House i valfri mellanstor svensk stad. Med det sagt kör ju självklart inte alla ryssar som galningar, men deras vana att ha en egen kamera i bilen (av försäkringsanledningar?) ger oss en uppsjö av klipp som inte skulle ha fångats annars. Ta en titt på klippet nedan för att bevittna alla utmaningar ryssarnas bilåkande medför.

Dalkarl och Högsta Växelns hårdrockare. Har en fäbless för brittiska bilar i allmänhet och Lotus i synnerhet.