Fler och fler lyxtillverkare har på senare tid lanserat en SUV. Det är inte så konstigt med tanke på att just den biltypen har rusat i popularitet likt fläktar under sommarens värmebölja och nästan alla biltillverkare idag har en SUV i modellutbudet. Visst kan det kännas avlägset att sport- och lyxbilstillverkare ska bygga stadsjeepar men faktum är att Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan och Lamborghini Urus redan är etablerade spelare på marknaden.

Nästa tillverkare på tur att ge sig in i SUV-leken är Aston Martin. Den nya bilen har fått namnet DBX och är tänkt att vara en lyx-prestanda-bil med prima terrängegenskaper.

Märket visade upp en konceptbil 2015 som var en tredörrars coupé-SUV men bilderna som just visats upp avslöjar att den blir en femdörrarsversion. Framifrån liknar nya DBX Vantage vilket antyder att samma 4,0-liters V8 kommer att kunna väljas som kraftkälla.

Eftersom testbilen är kraftigt kamouflerad och antagligen modifierad med fejkade lampor är det svårt att skaffa sig en uppfattning för designen, så det färdiga resultatet får vi se när den officiellt lanseras och avtäcks senare nästa år.

Kan Aston Martin DBX bli Bonds nya favorit för biljakter även över stock och sten? Bilderna och filmen från rallybanan i Wales antyder att en jakt i terrängen skulle vara en dans på rosor.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.