Det var inte länge sedan BMW presenterade deras senaste lyx-GT-bil. Resultatet fick namnet 8-serie och är märkets nya flaggskepp-coupé.

Vid försäljningsstart, som i Sverige sker under slutet av året, kommer det att finnas två motoralternativ att välja mellan. Ett dieselalternativ som producerar 320 hästkrafter, för den som vill spara en slant i bränslekostnader. Som tur är kommer även det jag anser är det rätta valet. Nämligen ett prestandamonster i form av en bensin-V8 som producerar 530 (förhoppningsvis) vilda hästar.

Som väntat nöjer sig BMW inte med det, nej M-avdelningen har varit upptagna med att utveckla en M8 som nu för första gången har fångats på film. Videon är tagen vid den välkända Nordschleife, eller Nordslingan som biltillverkarna tycker om lika mycket som en tvååring uppskattar sandlådan.

Bilen i filmen är tvådörrars-coupén men en cabriolet samt en fyrdörrarsversion  förväntas dyka upp strax efter att den förstnämnda har lanserats officiellt. Hästkraftantal är ännu okänt men det kommer med största sannolikhet att bli lika mycket eller mer än vad som är paketerat i nya M5, det vill säga 600 stycken.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.