Tycker du att Audi R8 såg lite för tam och gammal ut? Nej, inte jag heller – men det gjorde Audi själva. På bilderna nedan kan du se den uppdaterade varianten som avslöjades tidigare idag, och detta kan mycket väl bli den sista uppdateringen som bilen någonsin får innan såväl beteckningen R8 som den naturligt luftmatade V10:an går i graven.

Det handlar alltså om en uppdatering, och inte en helt ny bil. Kvar är den berömda V10:an, men nu med 570 hästkrafter istället för de tidigare 540 i basvarianten. Den kryddigare versionen av bilen, som nu bytt namn från ”Plus” till ”Performance”, får 620 hästar i stallet, vilket kan jämföras med de tidigare ynka 610. Detta medför att accelerationstiderna har skärts ned någon hundradel. Performance-varianten, som självfallet blir den snabbaste, gör stillastående till 100 knyck på 3,1 sekunder enligt Audis siffror (vi kan alltså förvänta oss något bättre resultat i verkligheten).

Ytterligare förbättringar omfattar bättre styrning, nya färger och fälgar, omarbetade samt nya tillval och uppdaterad exteriör (interiören är i stort sett exakt samma som tidigare). Främst är det ändarna som har fått lägga sig under skalpellen. Bland annat hittar vi nu en betydligt mer ondsint grill, större avgaspipor (gissningsvis kommer de extra hästkrafterna från ett större avgassystem) och motorutrymmets bakåtsittande spjäll går nu från kant till kant. Denna sistnämnda detalj blir nog en het potatis bland alla Audi-forum på Facebook…

Fest eller pest? Vad tycker du?