BAC, eller Briggs Automotive Company, är en brittisk biltillverkare som tillverkar den taklösa racerbilen Mono. Den ska erbjuda obegränsat med körglädje och klara av stenhård bankörning där bilen, likt en styrkelyftare i VM, pressas till sitt absolut yttersta.

BAC har under en tid ökat stadigt och expanderat världen över som om de vore ett viralt videoklipp. Märket har återförsäljare på 35 platser runt om i världen och Sverige är det senaste landet i ledet att få en specialiserad återförsäljare.

BAC Sverige kommer att ledas av John Larsson och bilarna kommer att säljas i Borås genom Johns Garage som riktar sig åt kunder som älskar bilkörning lika mycket som hundar älskar ben.

Märket anordnar ett antal event varje år för att kunderna som köper sig en Mono ska få smaka på hela menyn när det kommer till bilkörning. Ett av eventen utspelar sig i Åre, närmare bestämt på den välkända frusna sjön. Det måste vara en upplevelse som heter duga med tanke på att bilen körs i låg temperatur i snön som yr helt utan tak.

Medgrundare och chefen för produktutveckling inom BAC heter Neill Briggs menar att han är spänd över att lansera märket i Sverige tack vare att det är ett så fantastiskt land att köra bil i. Hur det går för märket återstår att se, men en sak är säker. Om man ska använda bilen året om är det hög tid att isolera sin hjälm med ett tjockt lager ull.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.