Top Gear
Det är omöjligt att göra en lista av serier för bilälskare utan att nämna Top Gear. De tre ursprungliga programledarna, Richard Hammond, James May och Jeremy Clarkson, bjöd på oslagbart bil-innehåll kantat med brittisk humor. Till mångas besvikelse lämnade de tre programmet under tråkiga omständigheter och ersattes med några andra, bland annat Chris Harris och Rory Reid. De gör visserligen ett okej jobb och bjuder på bra underhållning, men det är tyvärr inte som förr.


West Coast Customs
Kändis-garaget i Burbank, Kalifornien, blev otroligt populärt i samband med att en rad kändisar besökte det för att göra otroliga modifikationer och unika skapelser, vilket sedan resulterade i att de fick en egen tv-serie. Hela sju säsonger producerades och även om programmet kanske inte bjuder på det mest intellektuellt stimulerande innehållet så är det definitivt kul att se på resultatet av de olika bilarna de arbetar med.

Fastest Car
Detta program är med stor sannolikhet något för de som tycker om hemmabyggen och att modifiera sin bil för att nå galen prestanda. Programmet går kort och gott ut på att en rad olika superbilar tävlar mot flera egenbyggda bilar i ett klassiskt ”quarter-mile drag race”. Exempelvis kan man se hur en Lamborghini Aventador SV förlorar mot en Dodge Ram 3500 och en Ford GT från 2016 förlorar mot en Dodge Hot Rod. Serien saknar dessvärre den humor som Top Gear bjuder på, men den är helt klart sevärd om man bara är ute efter anspråkslös bil-underhållning.

Kan lika mycket om bilar som en treåring, men kan åtminstone skriva.