Bland de mest klassiska bilfabrikörerna återfinns namn som McLaren, Ferrari och Porsche. Ett som däremot glöms bort oftare och oftare är Lotus, som alltid har varit märket som går sin egen väg helt utan kompromisser, lite som bilbranschens Ernst Kirchsteiger fast utan mysfaktor. Med sitt rika förflutna inom sportbilstillverkning såväl som Formel 1 är det nästan ett mysterium att de numera bara säljer ett hundratal bilar årligen. Nu verkar det emellertid som att det kan bli ändring på den saken.

Det är nämligen så att kinesiska Geely verkar ha bestämt sig för att spruta in pengar i företaget i en omfattning som skulle fördubbla Gambias BNP. Mellan 1,5-2 miljarder dollar är siffrorna som cirkulerat under dagen, något som helt klart är i samma liga som när Geely förvärvade Volvo 2010 och plöjde ner pengar i den satsning, vilket idag visat sig vara framgångsrikt. Tanken är att Geely ska utöka sina andelar till mer än de 51% av företaget som de just nu sitter på, och på sikt ska Lotus kunna mäta sig med de stora grabbarna, alltså ovan nämnda jättar. Detta är givetvis fantastiska nyheter för alla Lotus-älskare där ute, som i framtiden kanske kommer att ha fler själsfränder att morsa på ute på gatorna. För låt oss vara ärliga, Lotus är den heliga graalen när det kommer till banprestanda och rå ofiltrerad körupplevelse, är inte det vad vi alla älskar?

Färsk på Högsta Växeln och också yngst. Volvofanatiker och besatt av hårdrock.