Även om Mercedes-Benz helt klar ärt mest kända för sina dyra bilar sträcker sig märkets närvaro till en stor mängd olika branscher. Har man inte råd med en av deras bilar men vill visa upp sin imaginära rikedom så behöver man alltså inte oroa sig; de säljer allt från kläder och accessoarer till böcker. Det är alltså möjligt att inkorporera Mercedes-Benz i mer eller mindre alla aspekter av ens liv.

Smakfullheten på de olika prylarna skiljer sig dock väsentligt från deras bilar, men något de faktiskt lyckats väldigt väl med är två väskor inom kollektionen Mercedes-Benz Classic Edition. Den ena väskan är en klassisk koffert och den andra är en större weekendbag, båda i brunt skinn. Varje väska tillverkas i kalvskinnsläder för hand och för designen har inspiration hämtats från femtiotalet. Oavsett om man älskar Mercedes-Benz eller inte men är på jakt efter en stilfull resväska är dessa två alltså bra alternativ. Är man en stor beundrare av märket är de förmodligen de perfekta resväskorna.

Priset för kofferten är cirka 6500 kr och weekendbagen kostar runt 4000 kr, vilket faktiskt inte är särskilt dyrt med tanke på materialet och tillverkningen – särskilt när man jämför med diverse märkesväskor inom samma segment.

Kan lika mycket om bilar som en treåring, men kan åtminstone skriva.