Inte många bilar har en lika speciell image som Toyota Supra. Sedan den introducerades för världen har entusiaster trimmat sönder dem för att avverka kvartsmilen under rimliga tidsgränser, och minst lika många har som en följd av det strukit med under kategorin “söndermeckade”. Innan alla tar slut kommer lyckligtvis Toyota att hinna släppa den nya versionen och redan nu får vi ta del av bilder på Nascar-versionen som ska köra 2019 års NSX-mästerskap (NASCAR Xfinity Series).

Den japanska djävulen har i Nascar-utförande en v-formad huv som sannolikt bara finns med tack vare reglementen för racing-serien. Under huven kommer det att sitta en 5,8-liters V8 som trycker ur sig upp emot 700 hästar, tillräckligt för att få Kenny Bräck att gå i förtidspension.

Vi vanliga dödliga kommer dock sannolikt att få nöja oss med en 3,0-liters rak sexa med dubbla överliggande kamaxlar som spottar ur sig 340 hästar och 450 Nm vrid. Det innebär som bekant ett broderskap med den senaste generationen BMW Z4. Om inte det blir en duell som går till historien är det något på tok med världen. Produktionsmodellen har premiär tidigt nästa år, till dess får var och en tillfredsställa sina mer primala behov med bilderna på det röda fartmonstret.

Färsk på Högsta Växeln och också yngst. Volvofanatiker och besatt av hårdrock.