Hästkraftshetsen på Dodge verkar inte ha lugnat ner sig. Challengers prestandamodell Hellcat med sina (fullt tillräckliga) 717 hästkrafter dög tydligen inte för jänkarna. Helveteskatten får nämligen ett rödögt syskon med mer effekt och pondus.

Hellcat Redeye är dock ingen ersättare till den ”vanliga” Hellcaten. Nej, den kommer fortfarande att finnas på marknaden. Istället utökar Dodge sitt Challenger-program med en bil som mer liknar Demon, och man kan ju ställa sig frågan om det är nödvändigt?

Redeye-versionen får Hellcats V8 men med starkare kolvar och vevstakar, samt värstingen Demons kompressor. Hela operationen innebär en effektökning på 90 hästkrafter jämfört med sin lillebror och levererar därför totalt 797 hästkrafter och knappt 1000 Nm i vridmoment. Snacka om ett bra vapen för att bränna däck.

Den extra effekten gör att 0-100 km/h-tiden klockas till 3,4 sekunder och blir 0,1 sekund snabbare på 402 meter. Med andra ord ingen jätteförändring. Konfigurerar du dessutom din Hellcat Redeye i ”widebody”-specifikation, som innebär bredare skärmar och däck, blir bilen dessutom långsammare. Det är dock inget jag hade brytt mig om, för hur coolt är det inte med Dodge med knappt 800 hästkrafter som dessutom är bredare än en ladugård?

Redaktionens Porsche-entusiast och Blocketnörd som älskar ingenjörskonst.