TAG Heuers senaste klocka går under namnet Formula 1 Gulf Special Edition. Den släpps som en hyllning till att det var 50 år sedan Gulf Oils LeMans-vinst 1968, vilket är förvirrande eftersom när man först läser namnet kan man tro att den har något med Formel 1 att göra. Att den heter så beror inte på sporten utan att TAG Heuer har en klockmodell som heter Formel 1, varpå Gulf Special Edition alltså är en variant av den.

Bilen de vann med var en Ford GT 40 och dess design ligger bakom inspirationen till klockans utseende. Exempelvis har klockan en tydlig retrodesign samt att färgerna, elektriskt blått och orange, är samma som bilens. Även bandet kommer i ett blått och oranget utförande och på baksidan är Gulf Oils logga ingraverad. I övrigt ser klockan ut som de övriga TAG Heuer Formel 1-klockorna, vilket innebär att den har en diameter på 43mm och ett, enligt TAG Heuer, väldigt precist quartz-urverk. För drygt 14 000 kr hade man önskat att urverket var mekaniskt, men sett till märkets övriga klockor och vad man får betala för dem är det rimligt för en instegsmodell. För de som gillar designen och racing samt de som söker en relativt billig premiumklocka lär TAG Heuer Formula 1 Gulf Special Edition alltså locka. Tyvärr är dock dess stora storlek förmodligen avskräckande för många.

Kan lika mycket om bilar som en treåring, men kan åtminstone skriva.