Tror det eller ej, men Audi A4 har varit med i matchen länge nu. Den tyska biltillverkaren har därför bestämt sig för att uppdatera sin storsäljande modell. Det är dock inga stora förändringar, men tillräckliga för att en skillnad på gammalt och nytt ska kunna urskiljas.

Bilens front är nu mer aggressiv och sänker samtidigt luftmotståndet tack vare den nya designen som tillåter mer luftinsläpp genom frontens nederdel. De främsta förändringarna har dock skett på A4:ans rumpa. Där har kofångaren arbetats om för att lämna mer plats åt de stora rektangulära avgaspiporna som definitivt ger A6-vibbar.

För dig som inte nöjer dig med A4:ans naturliga sportighet kan istället välja till S Line-paketet som nu även kan uppgraderas till S Line Competition. Då får du som köpare bland annat en ännu sportigare design, nydesignade 19-tumsfälgar, röda bromsok, sportchassi och kolfiberpaneler. Med andra ord något i stuk med S4 utan en rolig motor.

Trots att faceliften inte innebär några revolutionerade förändringar är dom ändå tillräckliga för att A4:an fortfarande kan agera herre på täppan i segmentet. Den nya designen kommer med 2019 års modell och leveransen av de första faceliftade bilarna sägs bli någon gång i höst.

Redaktionens Porsche-entusiast och Blocketnörd som älskar ingenjörskonst.