Longtail är, som det låter, McLarens rumpimplantat som förlänger bilens bakdel för att ge ingenjörerna mer spelrum att experimentera med aerodynamiken på. Skönhetsingreppet förkortas LT och nu har företaget Lanzante Motorsport fått äran att konstruera, vad som sägs bli, den enda McLaren P1 i världen med en förlängd stjärt.

Det är alltså inte McLaren själva som står för ombyggnationen av deras egna superbil utan det brittiska motorsportföretaget Lanzante. Var dock inte oroliga. Företaget knåpar inte ihop bilar som Mulle Meck, utan hjälpte till exempel McLaren att vinna Le Mans 1995 med F1 GTR. Dessutom har man arbetat med P1 tidigare eftersom det var Lanzante Motorsport som konverterade P1 GTR till den gatlegala-versionen LM.

Nyligen laddades en teaserbild upp på deras LT-kreation och bilden cirkulerar nu friskt på nätet. Projektet ser mer än lovande ut med sin enorma frontspoiler och sina ventilationsektioner på framskärmarna som kan jämföras med gälarna på en blåval i storlek. Dessutom har bilen lackats i en grön kulör som en hommage till McLaren F1 GT – dåtidens gatlegala Longtail.

LT-versionen byggs på den redan extrema P1 GTR och det som kommer att bli intressant att se är om man har lyckats minska vikten på bilen ytterligare. Möjligtvis hittar man även mer effekt i den 3,8-liters stora V8:an. Vem vet?

Svaren på dessa funderingar får vi förhoppningsvis inom kort eftersom rykten säger att vi får se bilen på Goodwood Festival of Speed nästa månad. Vi, och säkert även den lyckliga ägaren, håller i alla fall tummarna för det!

Redaktionens Porsche-entusiast och Blocketnörd som älskar ingenjörskonst.