Det har knappast undgått någon att Volvo har fått en ny systertillverkare, vars första bil är en sportig coupé under namnet Polestar 1 (kort och gott P1). Bilen har redan visats upp stillastående, men nu har vi fått ett datum på när spekulanter kan få se bilen rulla i verkligheten.

Det blir på Goodwood-festivalen (Goodwood Festival of Speed, om man ska vara noga) den 12-15 juli i år som prototyp nummer 4 kommer att rulla hela vägen upp för den legendariska kullen i en rasande fart. Hur snabb är egentligen bilen? Hur låter den fyrcylindriga förbränningsmotorn? Dessa frågor kommer vi alltså snart att kunna få svar på.

Många, inklusive jag själv, har kritiserat P1 för att vara en dålig ursäkt för att kunna sälja vad som i praktiken är en Volvo S90 med 600 hästkrafter, ny logga och färre dörrar till ett orimligt högt pris. Kanske kan denna bild förändras genom att faktiskt se bilen rulla med egna ögon.