Har man inte hört talas om klockmärket PaceMasters är det inte så konstigt; de lanserar just nu sin allra första modell – Paddock Chronograph. Företaget startades av Eugene Chardantsev, en 31-årig motorsportsentusiast från Moskva. Han och hans relativt lilla företag släpper alltså sin första klocka nu och tar stor inspiration från bilsport, framförallt Formel 1. Att så är fallet märks redan i namnet på klockan; paddock är området vid banan där stallen och deras respektive bilar håller till.

Likt en modern Formel 1-bil är även PaceMasters Paddock Chronograph hybriddriven, men inte av fossila bränslen och elektricitet såklart. Den har ett Meca-Quartz-urverk, vilket fungerar som så att det är en kombination mellan ett batteridrivet urverk som drar energi från quartz-kristaller men med ett mekaniskt urverk också som gör att visarna blir mer svepande.

Den är dessutom klädd i kolfiber för att göra kopplingen till bilsport ännu tydligare. Runt datumet finns dessutom en pitboard där olika möjliga meddelanden står, som ”Laps to go”, ”Box now” och ”Keep pace”. Med det sagt är PaceMasters Paddock Chronograph verkligen något för racing-nördar som gillar klockor. För drygt 3000 kr är den alltså inte ett överdrivet dyrt köp om man vill hedra sin hobby.

Kan lika mycket om bilar som en treåring, men kan åtminstone skriva.