Det verkar som att Ferrari-ägare är i behov av stålar just nu. Förra veckan såldes nämligen en Ferrari 250 GTO för mer pengar än vad en mindre kommun har i årsbudget, och nu har du även chansen att lägga vantarna på en extremt ovanlig Ferrari F40 LM.

Ferrari F40 kan vara en av världens mest ikoniska bilar och vi vet alla ur kapabel den var redan på 80-talet. Det många inte vet är att Ferrari producerade en limiterad specialversion av bilen som byggdes i 19 exemplar och var till för män med riktigt mycket hår på bröstet. Ferrari gav den det enkla men ack så passande modellnamnet F40 LM (Le Mans).

LM-versionen blev ordentligt omarbetad med bland annat större bromsar, bredare däck och självklart mer aerodynamik för att kunna prestera bättre på banan. Ferrari strippade till och med inredningen och vägde därmed in bilen på fjäderlätta 1050 kg.

F40 LM fick dessutom en motor lika stark som en vällagrad parmesan smakar. Med nya turboaggregat, kylare och spridare plockade de italienska ingenjörerna ut 720 hästkrafter från V8:an. Frågan är bara hur många gånger man hinner kissa på sig innan man kan hantera bilen på banan?

Vill du testa själv har du möjlighet att överföra dryga 53 miljoner kronor till bilförsäljaren James Edition:s konto. Då blir du ägare till en välskött Ferrari F40 LM med 260 mil på mätaren och GTC-specifikation som innebär 785 vildsinta hästkrafter. Trots att bilen är fruktansvärt dyr idag kan jag garantera dig att priset kommer att trissas upp eftersom det endast finns fyra exemplar i världen med GTC-tillägget.

Redaktionens Porsche-entusiast och Blocketnörd som älskar ingenjörskonst.