Den Schweiziska klocktillverkaren Laurent Ferrier är kanske inte bekant för de flesta, men i klockvärlden är de kända för att tillverka eleganta klockor med fantastiska urverk. Vad som kanske inte är lika känt är mannen bakom märkets stora passion för racing. När han arbetade för Patek Philippe i Genève 1979 ställde han till och med upp i LeMans och kom trea bakom Paul Newman. För att hylla motorsporten har han därför lanserat Laurent Ferrier Galet Micro-Rotor Montre Ecole ‘British Racing Green,’ vars gröna urtavla är en klassisk racing-färg.

Denna typ av motorsports-inspirerade klocka är definitivt ett bra exempel på hur något gott kan komma ur de två, till skillnad från de monstruösa verk som tycks komma från andra stora klockmärken. Det räcker nämligen att endast göra ett fåtal stilrena ändringar, som färgen på urtavlan. Även bandet på klockan har tillverkats i ett mörkt brunt läder som ska likna spännbanden på motorhuvar under 60-talet. Klockan tillverkas endast i vitt guld och har ett synligt urverk detaljerat för hand ­– typiskt för märket. Med det sagt är den inte billig; den som vill ha en bör räkna med att behöva punga ut en tredjedels miljon.

Kan lika mycket om bilar som en treåring, men kan åtminstone skriva.