För några år sedan behövde Aston Martin släppa en bil som skulle kompensera hela modellprogrammets utsläpp genom att helt enkelt vara en miljöbil. Resultatet av uppgiften blev en smått modifierad Toyota IQ. Med läderklädsel och exklusiva fälgar var det inte mycket som skiljde Cygnet, som blev namnet på Astons lilla stadsbil, från den lilla stadsbilen IQ. Det var dock en detalj som fick folk att reagera – priset. En Cygnet såldes nämligen för över 300 000 svenska kronor vilket var en hutlös summa pengar för en uppklädd liten Toyota år 2011, och är naturligtvis än idag.

Aston Martin Cygnet

Tänk er att flera andra lyxbilstillverkare skulle testa den metoden som Aston Martin försökte sig på. Hur skulle vägarna egentligen se ut då? Nu har vi svaret. Någon uppfinningsrik och kreativ människa har högst troligen suttit och tänkt på just detta och bestämt sig för att skapa ett antal illustreringar som ger ett smakprov på det. Se bilderna nedan.

Ferrari 
Rolls-Royce
Lamborghini

Koenigsegg
Bentley

Bugatti

McLaren

Visst ser de flesta ut som karaktärerna ur en animerad barnfilm, eller som några högst oproportionerliga leksaksmodeller. Det går dock inte att förneka att en tre meter lång Rolls-Royce skulle vara något av det häftigaste som någonsin prytt de svenska vägarna. Trots att formen påminner starkt om en Honda N-BOX

Ursprungsartikeln hittas HÄR.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.