Det finns gott om bilar som presterar undermåligt i jämförelse till sina konkurrenter, men genuint dåliga bilar är (lyckligtvis) ovanliga idag. Likväl finns de fortfarande, och längst ner på listan hittar vi två solklara bevis på detta. Nedan listas nu de 5 bilar som vi på Högsta Växeln har gett lägst betyg under 2017.

5. Ford KA+

”Fords bidrag i stadsbils-djungeln heter KA+. Tyvärr lever den inte upp till många av de förväntningar man har på en stadsbil. Den är varken rolig eller snabb och det finns flera andra alternativ som passar ändamålet klart bättre.” – Joel Sandberg

Betyg: 5,3 / 10

4. Hyundai Grand Santa Fe

”Utdaterad interiör, långsam, och för dyr. Dock är den lika rymlig som Globen. En bra bil om du kör skolbuss till vardags och letar efter en ny sådan.” – Andreas Bergman

Betyg: 5,2 / 10

3. Audi Q2

”Ful, dyr och obekväm. Dessa adjektiv beskriver Audi Q2 väl. Bilen ska locka unga kunder men misslyckas fatalt med detta. Jag är beredd att sätta en större summa pengar på att Q2 enbart kommer att köras av äldre herrar och damer. Interiören är åtminstone bra.”- Andreas Bergman

Betyg: 5,2 / 10

2. Mitsubishi Outlander PHEV

”Mitsubishi Outlander PHEV bevisar att genuint dåliga bilar fortfarande tillverkas. Det spelar ingen roll vilken bil du jämför med, ingen är sämre än Outlander PHEV. Undvik till varje pris.” – Andreas Bergman

Betyg: 3,4 / 10

1. SsangYong XLV

”XLV lyckas imponera med sin praktikalitet, men där tar tyvärr den lyckliga sagan slut. Bilen är helt enkelt kass. Bättre lycka nästa gång, SsangYong.” – Linus Adolfsson

Betyg: 3,0 / 10