Den sjunde generationen Phantom var den första Rolls-Roycen under BMW:s ägo. Målet var att bygga den bästa bilen och pengarna fick minst sagt flöda fritt. Resultatet blev det ultimata färdmedlet för världens absolut rikaste, en bil som än en gång satte märket på kartan. Nyligen lanserades generation åtta av Phantom och förväntningarna är högre än Mount Olympus. Förra sålde som smör – i relativa termer – och BMW vill nog att den nya också ska göra det. Jag och Andreas har åkt i en Phantom från 2004 men det dröjer ett antal månader innan vi kan lägga vantarna på den senaste skapelsen. Än så länge har vi “bara” fått testa Dawn och Ghost.

Till dess har jag dagdrömt om hur jag hade konfigurerat min egna Phantom om jag nu hade några extra nollor på kontoutdraget. Jag tillbringade orimligt mycket tid för att komma fram till vad jag strävade efter. Det är välkänt att man kan bestämma färgen på precis allting i en Rolls-Royce och det finns knappast ont om valmöjligheter. Om jag som kund hade flugit till Goodwood i England för att beställa min alldeles egna Phantom hade jag behövt skriva mig i England.

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase
Exteriör
Färg(er): Royal Blue/Silver
Fälgar: 22 tum Part Polished Forged Alloy  Wheels
Interiör
Färg(er): Arctic White/Black
Grundpris: Cirka 4 000 000 SEK
Konfigurationspris: –

Efter mycket om och men bestämde jag mig att få till en så regal look som möjligt, givetvis valde jag då Phantom i långt utförande. Royal Blue tillsammans med silver är i min värld en oslagbar kombo som dessutom utmärker bilen från alla monotona Phantom-bilar som används av femstjärniga hotell världen över. Jag hade även bockat i varenda tillägg som går samt haft en ljusinspirerad men samtidigt stram interiör. Det ska vara lite utmärkande detaljer men samtidigt anständigt. Jag hade tillbringat mest tid i baksätet men då och då själva suttit mig bakom ratten.

Hur skulle du konfigurera din? Skicka din konfiguration till marcus.berggren@hogstavaxeln.com

Länk till sidan: https://www.rolls-roycemotorcars.com/en-GB/build-your-rolls-royce.html#TT81

Chefredaktör och medgrundare. Har kört snabbast av alla på redaktionen (322 km/h). Känner till varenda bil som någonsin tillverkats.