Det dröjer tyvärr innan vi europeiska journalister får lägga vantarna på Teslas nya framtidsmaskin, och med tanke på den svenska marknadens omfattning lär vårt land inte stå först på listan. Under tiden får vi nöja oss med de amerikanska åsikterna, kompletterat av några europeiska giganter. Ja, vi är också otåliga!

Något som kan vara värt att nämna är att denna dag hade kunnat komma mycket tidigare. Arbetet med Model 3 försenades nämligen på grund av Model X fabulösa bakdörrar. Tydligen var den komplicerade mekanismen, öh, för komplicerad. Man kan i alla fall inte säga något dåligt om Teslas kvalitetsambitioner…

MotorTrend
Testchefen Kim Reynolds menar att bilen har förstklassig prestanda för priset och slank design. Dessutom backas bilen upp av sin kreativa aura och det utbredda laddningsnätverket. Anmärker på den ”skandinaviskt stilrena” instrumentpanelen. Är tveksam inför den totala avsaknaden av instrumentkluster vid ratten.

Top Gear
Charlie Turner var världens första journalist att få sig en provtur. Det första han anmärkte på var hur pass lik bilen är föregående års koncept och den ”köttiga styrningen”. Anser att den avskalade interiören är av och kvalitet och att designen är ett smart drag från Teslas sida. Ännu en positiv faktor menade han vara det låga ljudet inuti kupén.

USA Today
Även Marco della Cava fick sätta sig bakom ratten. Enligt della Cava är sportläget, som gör bilen något skarpare, en riktig höjdare. Precis som Reynolds och Turner anser han att interiören är nytänkande och stilren.