Tja,

Mitt namn är Anton Giwercman och jag är 19 år gammal. Att börja skriva för Högsta Växeln var aldrig en direkt självklarhet för mig, då jag, olikt de andra grabbarna i redaktionen, aldrig haft ett supernördigt intresse för bilar. Visserligen har jag alltid varit intresserad, men har snarare tagit ut det i form av tv-spel, som Gran Turismo och Need For Speed, och Top Gear än att grotta ner mig. Dock måste jag tillägga att även om jag inte är helt och hållet insatt i bilvärlden så är jag säker på att mitt skrivande kommer leda till bredare kunskap, förståelse och uppskattning.

Likt Andreas och Oskar så studerar även jag på Handels i Stockholm och det var där jag lärde känna Andreas, vilket så småningom skulle leda till att jag började skriva för Högsta Växeln. I slutet av introveckorna på Handels åkte samtliga ettor till Leksand för att leka en rad lekar och gå på sittning – det vill säga, dricka en hel del alkohol. Klockan är aningen för lite för att vara så rund om fötterna som jag är, men från ingenstans grabbar någon tag i min arm och säger ”Nämen, det är ju för fan en Nomos! Jag har aldrig sett en sådan i verkligheten”. För den som inte känner till Nomos så är det en relativt liten tysk klocktillverkare. I den stunden gick det alltså upp att Andreas också är klocknörd när han visade så stor uppskattning för ett, för många, så intetsägande ur.

Ett halvår senare står jag och Andreas och samtalar igen, även denna gång om våra klockor.  Diskussionen leder dock vidare till Högsta Växeln, som jag sett på diverse sociala media att Andreas är med och driver. Han påpekar att han behöver duktiga skribenter, varav jag slänger ur mig att jag kan jag ge det ett försök. Tiden gick och efter en hel del tjat om att ”nu får jag fan leverera den där texten” så är jag trots allt Högsta Växelns senaste tillskott. Eftersom mer eller mindre allt inom motorjournalistik är nytt för mig så kommer alltså min blogg framförallt handla om nya saker jag upplevt och mina tankar kring det.

Kan lika mycket om bilar som en treåring, men kan åtminstone skriva.