Hej! Jag heter Oskar Ydenius och är en Handels-valp likt flera andra på redaktionen. Innan jag började fördjupa mig i frågor som “vad innebär en gratis lunch?” och “varför är skatteplanering ett sundhetstecken?” var jag ohälsosamt intresserad av bilar. Passionen startade på bilmässan i Älvsjö år 2001. Vid den tiden var jag sex år gammal och såg en Mercedes CLK GTR uppställd i en monter. Jag tappade hakan så pass våldsamt att jag än idag lider av käk-problem. Det innebar att jag där och då visste att bilar är någonting som kommer att intressera mig hela livet.

Kollar man på mitt bil-intresse finner man ett ganska underligt fenomen, jag har en tendens att gilla bilar alla andra hatar. Om du frågar mig vilken världens bästa bil är, då svarar jag Toyota Prius. Varför jag tycker det beror antingen på att en Prius var min första egna bil, eller att jag har ett mentalt tillstånd som inte blivit korrekt medicinerat. Övriga medarbetare på redaktionen argumenterar för det sistnämnda. Dessutom gillar jag Mercedes-Benz, varför kan jag inte riktigt svara på. Jag antar att det beror på att deras bilar ger en falsk känsla av att pensionen bara är tre år bort, en känsla jag trivs väldigt bra med. Förutom individuella bilmärken och modeller har jag även en förkärlek till motorsport och bilhistoria. Förr i tiden byggdes bilar under ett friare regelverk, något som har lett till att minst sagt intressanta skapelser har tittat fram genom årtionden. Dessa typer av historier och fenomen är någonting jag älskar.

Som tur är har jag inte bara tittat på bilar i magasin och dylikt, jag har även haft förmånen att köra en hel del. Innan jag började på HV jobbade jag redan på ett ställe som heter Dream Car Experience. Där är mitt jobb att hindra människor från att krocka när de kör Ferrari eller Porsche uppemot 300 kilometer i timmen på flygfält eller bana. Erfarenheterna har varit både roliga och udda. Jag har gjort allt från att laga punktering på en Ferrari 458 vid ett lastbilsstopp i Jönköping, till att traska nästan en mil för att fylla på en bensindunk till en Aston Martin som fick soppatorsk utanför Gävle. Genom ett samarbete mellan DCR och Högsta Växeln fick jag chansen att börja skriva och här är jag

På Högsta Växeln är jag en klassisk skrivmaskin som reser och kör nya bilar konstant. Upplevelserna som jag tagit del av än så länge har varit oförglömliga och många fler ska det bli. Därför är denna bloggen ett perfekt sätt för just DIG att få en inblick i vad jag sysslar med på vardags-basis. Det kommer bli en hel del Prius-hyllande, en väldig massa åsikter och förhoppningsvis ett par roliga stunder som är värda att skratta åt.

Redaktionens Prius-expert. Bosatt i München. Jag tillbringar lika mycket tid bakom ratten som på kontoret, varav förarsätet är platsen jag föredrar.