Högsta Växeln-redaktionen

Högsta Växelns redaktion består av ett antal ungdomar i 20-års åldern. Samtliga brinner för bilar och är ledande när det kommer till att motbevisa alla som påstår att ynglingar varken kan köra bil eller är bilintresserade. Tillsammans har vi testat cirka 1000 bilar de senaste åren och har en sådan bilkunskap att alla skulle kunna bli professorer i billära på valfritt universitet. Vårt mål är att sprida den glädje bilar tillägnar våra liv till gemene man från ett förhållandevis unikt perspektiv.

Vill du tillhöra Sveriges yngsta motorredaktion? Läs mer här för att ansöka!

Andreas Bergman

22 år gammal
Chefredaktör och medgrundare
Läs Andreas blogg här

Andreas är en finansvalp – han har alltså som ambition att köpa många av de bilar som Högsta Växeln testar. På fritiden stämplar Andreas sig själv som en amatörmässig bilkonfigurerare på internet och GTA-entusiast. Andreas största uppgift är att ansvara för Högsta Växelns verksamhet i Sverige och är ett av de stora kugghjulen i hela operationen. Det är även Andreas som korrekturläser samtliga texter. I Andreas ultimata trebilarsgarage finner man en Range Rover SVAutobiography, en Aston Martin DB11 (nyckelringen har han redan) och årets Högsta Växeln-bil 2016, en Mazda MX-5 2.0 Sport. Han är även en så kallad paragrafryttare och med råge längst på hela redaktionen.

Marcus Berggren

22 år gammal
Chefredaktör och medgrundare
Läs Marcus blogg här

Marcus är bosatt i Miami, Florida där han för närvarande pluggar finans. Ambitionen är att bli rik som ett troll. Han är även sprinter, något som smittar av sig på hans bilkörning – att köra fort är en hobby, något som gör att han innehar redaktionsrekordet på 322 kilometer i timmen. Marcus ansvar är att introducera Högsta Växeln i USA, något som har visat sig vara problematiskt då han avskyr amerikanska bilar. Själv kör han en BMW E39 530i med manuell låda. Han är A-fotograf och tar många av de mästerverk (bilder) som Högsta Växeln publicerar. I Marcus ultimata trebilarsgarage finner man en Bentley Bentayga W12, en Porsche 911 R och en Rolls-Royce Wraith. Han snittar cirka 7000 mil per år och har kört bil i närmare 30 länder vilket gör honom till världens bästa bilförare i hans 20-åriga huvud.

Linus Adolfsson

21 år gammal
Redaktör, IT-gud
Läs Linus blogg här

Linus studerar juristprogrammet i Örebro och jobbade dessförinnan som hallvärd hos en Toyota-återförsäljare. Han är uppväxt i värmland och är därför redaktionens lantis. Dessvärre har han ännu inte testat en EPA-traktor. Linus är lika skicklig på allt datorrelaterat som The Stig är på att köra bil. Det är Linus som sköter allt bakom kulisserna och på så vis är han en pelare för Högsta Växeln. Han anser sig själv vara världsmästare på Photoshop. I Linus ultimata trebilsgarage finner man en McLaren 675LT, en Porsche Panamera Turbo och en Aston Martin DB11. Linus första pressbil var en BMW 530d GT.

Joel Sandberg

20 år gammal
Skribent, B-fotograf
Läs Joels blogg här

Joel kan skylta med att vara världens yngsta motorjournalist. Han förväxlas ständigt med folks barn när han är ute och far på pressresor. Joel ger sig själv epitetet professionell motorljudsanalytiker. Han dras till funktionella bilar och blir därför tilldelad sådana som inte hade sett malplacerade ut framför ett seniorboende. I Joels trebilarsdrömgarage finner man dock bara ett funktionellt inslag, nämligen en Audi RS6 Performance. Utöver Audin vill han även ha en Rolls-Royce Phantom och Koenigsegg One:1. Joels bästa roadtripminne är när han, tillsammans med chefredaktör Marcus, försökte bestiga Norges högsta berg i en Volkswagen California i vintertid med sommardäck. Joels första pressbil var en Opel Karl.

Karl Walter

Skribent

Martin Lindberg

Skribent

Anton Giwercman

Skribent