Škoda Superb Style 190 TDI DSG
Motor:
 2.0-liters I4:a diesel, 190 hästkrafter, 400 newtonmeter, framhjulsdrift.
Acceleration: 0-100 på 7.6 sekunder
Toppfart: 235 km/h
Mått (längd/höjd/bredd): 4861/1468/1864mm
Pris: 270 000 SEK (testbil 370 000 SEK)

Škoda är troligtvis världens mest underskattade bilmärke. I grund och botten är bilarna de tillverkar egentligen Volkswagens med ett annat emblem på huven. Tyvärr är det så att de präglas av ett rykte från Sovjetunionens tid som är lika oförtjänt som omvärldens syn på den australiensiska vildmarken. Nya Superb är ett praktexempel på att Škoda har förmågan att bygga förträffliga bilar som är definitionen av valuta för pengarna. Frågan är dock om de lyckas övertala en till en sådan grad att man faktiskt kan bortse från den ocean av fördomar som finns. Låt oss lägga i Högsta Växeln och recensera nya Škoda Superb.

Exteriör: 9/10
Vid första anblick ser Škoda Superb inte alls ut som en Škoda. Den har inslag av märken som exempelvis Kia, Seat, Volkswagen och Lincoln om man nu väljer att slå en blick över atlanten. Det ska dock inte nödvändigtvis ses som något negativt.  Škoda Superb ser riktigt bra ut och med sina långa linjer framhäver den en elegans man vanligtvis inte förknippar med Škoda. De har övergått från en exteriör som skriker medelhavstaxi till en som istället vänder huvuden (mest på män i övre medelåldern) och lämpar sig som baksätesbil i budgetutförande. Bilen har en hel del närvaro vilket relaterar mycket till att den är helt otroligt stor. Fickparkering tillhör inte de enklaste av ting. En oerhört lyckad design i det stora hela helt enkelt. Det som inte riktigt faller mig i smaken är dock grillen som ser ut som Josef Stalins mustasch. 

DSC03063

Interiör: 10/10
Har man i åtanke att en Škoda Superb är nästintill gratis är interiören över all förväntan. Allt är taget direkt ur en Volkswagen och känns högkvalitativt. Skulle inte Škoda emblemet finnas på ratten skulle man tveklöst tro att man satt i en Volkswagen. På ett sätt är Škoda Superb en baksätesbil – den har mer benutrymme bak än på en plusplats i en biosalong. En oerhört härlig bil att färdas i helt enkelt.

DSC03074

Körglädje: 7/10
Med en diesel på 190 hästkrafter är en Škoda Superb inte direkt ute efter att släcka ens törst efter fart eller givande körning rent fartmässigt. Den är mjuk och stabil och känns väl som en Mercedes S-Klass som man har köpt på loppis. Huruvida det är positivt eller inte är givetvis en tolkningsfråga. Oavsett är det en bil som man kan färdas långt i och under veckan med bilen snittade jag ungefär 0.65 liter milen vilket är befängt för en bil som konkurrerar med en turistbuss rent storleksmässigt. Det är en bruksbil av högsta rang som helst inte flänger runt på landsvägar men som passar alldeles ypperligt på motorväg samt i stadstrafik.

Valuta för pengarna: 10/10
Eftersom vi inte vill att vårt betygssystem ska lida av inflation kan Škoda Superb tyvärr inte få högre än 10 i valuta för pengarna. Om man är så rationell som en individ kan vara så köper man en Škoda Superb. Att alla taxichaufförer i riket inte har kommit fram till det är sannerligen förbluffande. Motsvarande Volkswagen Passat kostar från 29 000 SEK mer och det är inte ens i närheten av lika praktisk. En Škoda Superb är verkligen valuta för pengarna per definition och är det så mycket bil som möjligt man vill ha har man sannerligen kommit rätt. Det är snudd på chockerande hur de kan ha så låga priser.

DSC03068

Relativ praktikalitet: 10/10
Bilar som erbjuder gott om plats både för de som sitter fram samt för de som sitter bak och ett bagageutrymme av samma magnitud som en planet är oerhört ovanligt. I de flesta fall brukar biltillverkare kompromissa på ett eller annat sätt – antingen är baksätet endast rymligt nog för en dvärgget eller så är bagageutrymmet ungefär lika rymligt som en tändsticksask. I Škoda Superbs fall är alla utrymmen häpnadsväckande imponerande. Det gör visserligen att bilen är enorm och den har svårt att få plats i parkeringsrutor och att hitta en parkeringsplats i stan som är rymlig nog kräver minst lika mycket tur som att vinna på Triss men i det stora hela är den lämplig som en bil för hantverkare.

DSC03072

Ha-begär: 6/10
Hade jag varit ungefär 30 – 40 år äldre och mycket sparsam av mig hade Škoda Superb förmodligen tilltalat mig en hel del. Hade jag haft huvudet på skaft och endast tänkt med hjärnan hade valet varit ganska så självklart. Škoda främsta problem är som sagt att de förknippas starkt med den tiden då det var ett statligt bolag i forna Tjeckoslovakien. Det var efter Järnridåns tid, alltså på 1990-talet som Volkswagen-koncernen köpte bilmärket och idag är de som sagt Volkswagens med andra emblem. Det är nog den enda skillnaden såvitt jag vet – bortsett från karossen det vill säga. Faktum kvarstår dock att man egentligen är bland de smartare av konsumenter om man köper en Škoda Superb och garanterat de minst ytliga.

DSC03060

Relativ prestanda: 9/10
Jämför man med andra bilar med samma motor inom Volkswagen-koncernen kan det konstateras att Škoda Superb utmärker sig. En Audi A6 med samma motor gör 0 till 100 på 8.2 sekunder medan en Volkswagen Passat gör det på 7.7 sekunder; Superben gör det på 7.6 sekunder. Upplevelsen bakom ratten om man jämför en Volkswagen Passat och en Škoda Superb är väldigt lika och man känner även igen sig från andra Volkswagen-bilar. Vi har kört en Audi A6 Allroad med en 218-hästars diesel och det kan poängteras att Audis styrning känns glappig men när den väl fungerar ger den något mer feedback än vad man märker i Superben. I slutändan är dock Škoda som tar hem priset om man jämför just Superben med A6. I vilket fall som helst är Škoda Superb absolut inget prestandamonster men med den prestandan den har till sitt förfogande är det verkligen inte fy skam.

Personlighet: 7/10
I programmet Solsidan hade Ove Sundberg under tidigare säsonger en Škoda, något som bilmärket inte uppskattade särskilt mycket. Jag förstår givetvis produktionsbolaget resonemang bakom just det bilvalet men tycker ändå att det är snäppet för långt. Man kan absolut argumentera för att en Škoda är den snåla mannens bil. Men när det kommer till Škoda Superb är så verkligen inte fallet. Det är inte så att man aktivt väljer en sämre bil utan man väljer helt enkelt ett märke som, tyvärr, inte är lika prestigefyllt. En Škoda Superb känns alltså som en väldigt sparsam rikeman. Man blir ju inte rik på att slösa på stålarna. En Škoda Superb känns ändå väldigt klasslös och oavsett om man har risig ekonomi eller faktiskt har flera nollor på kontot är det en lämplig bil. Man trivs något enormt i en Škoda och man mår väldigt bra av den – troligtvis för att den är en såpass förståndsmässig kärra. Det är nästan som en lyxbil man kan köpa på blocket som får folk att tänka att “där är någon som har lagt multum på sin bil” när de i själva verket köpt den för nästan ingenting.

DSC03077

Motorljud: 7/10
En dieselfyra tillhör inte världens mest akustiskt tilldragande ting. Vid tomgång är motorn väldigt klattrig och vid acceleration gör den ett påtagligt intrång i kupén. Å andra sidan är den väldigt tystlåten när man ligger och trycker på motorvägen och för det mesta hörs den knappt. Man kan såklart inte förvänta sig hur mycket som helst med tanke på bilens pris men det är ändå en produkt från Volkswagenkoncernen. Att det är en diesel är också något kontroversiellt med tanke på den rådande situationen som inte lär har undgått någon.

Komfort: 10/10
För den summan man tvingas lägga ut om man slår till på en Škoda Superb är den helt otroligt bekväm. Den är mjuk i fjädringen och känns verkligen som att den glider fram över de katastrofdåliga vägarna vi har i detta avlånga land. Man sitter bra och det är så att man har en stunds lugn och ro i vad som annars kan vara en hektisk vardag i vår kungliga huvudstad. Baksätet lämpar sig för potentater av rang eftersom det erbjuder helt otroliga mängder benutrymme. Det är en baksätesbil i budgetformat. Har du inte råd med en Audi A8 L vet du var du ska vända dig. Bilen osar av långfärdskomfort och att göra en stint på hundratals mil lär inte vara några egentliga konstigheter.

DSC03076

Totalt: 85/100
Škoda Superb är den rationellas bilköp. Man köper en Škoda Superb för att man har ett ståndpunkt gentemot bilar som skriker vett. När det gäller just nya Škoda Superb är det en solklar majoritet som inte begriper sig på att det är en Škoda förrän de ser emblemet. När den står parkerad vänder den huvudet på många män i medelåldern. Man ska inte hålla på att undvika det faktum att det är lite av en gubbil. Det är den stämpeln i symbios med Škodas övriga fördomar som minskar attraktionskraften bland eventuella köpare. De flesta är tyvärr villiga att lägga några tiotusentals kronor till för att istället ha en Volkswagen. Jag begriper mig på hur man har tänkt i ett sådant läge men egentligen är det helt onödigt. Dels för att folk inte bryr sig så mycket som man kan tro – om man nu inte kör runt i en BMW i8 – och jag garanterar att när man sitter där i sin Škoda Superb bredvid en Volkswagen Passat eller dylikt vid ett rödljus så kommer man må allt annat än dåligt. Det är verkligen inte berättigat att Škoda ska ha ett rykte som associeras med kommunismens framtåg för idag är det en briljant bil som helt enkelt råkar kosta mindre än andra bilar som erbjuder betydligt mindre. Det är som att köpa mjölk på Lidl istället för på exempelvis Ica eller Konsum. Vad är det för skillnad egentligen? Škoda Superb – definitionen av rationell.

Marcus Berggren
marcus.berggren@hogstavaxeln.com

 

Chefredaktör och medgrundare. Snittar 7000 mil per år och har kört snabbast av alla på redaktionen (316 km/h). Levande bevis på att 20-åringar är bäst när det gäller bilkörning.